Bio Active+

De BioACTIVE+ Formule is een unieke patent-pending synergetische formule op basis van 100% biologische ingrediënten voor het verdunnen van een puur plantenextract. Een plantenextract op basis van de BioACTiVE+ Formule wordt maximaal geabsorbeerd door het lichaam en bevat alle essentiële terpenen die van nature voorkomen in de hennepplant. Daarnaast bevat de formule N-Alkylamiden afkomstig van de Echinacea plant, curcuminoiden afkomstig van Curcuma en een hoge concentratie Vitamine E. Een plantenextract op basis van de BioACTIVE+ Formule is door de natuurlijke synergetische werking en maximale biobeschikbaarheid superieur aan een extract op basis van olijfolie / hennepzaadolie.

Biobeschikbaarheid van cannabinoïden
De biobeschikbaarheid van CBD en andere cannabinoïden is bij orale toediening slechts 6 – 12%. De slechte biobeschikbaarheid komt mede doordat cannabinoiden lipofiel zijn (binden aan vet) waardoor ze slecht oplossen in water. Gezien de slechte oplosbaarheid in water worden de cannabinoiden bij orale toediening ook slecht opgenomen door het lichaam omdat het lichaam grotendeels uit water bestaat.

De BioACTIVE+ Formule bind de cannabinoïden op nano-niveau en functioneert daarbij als ‘transporter’ naar de cellen. Door de binding worden de cannabinoïden goed oplosbaar in water waardoor de biobeschikbaarheid superieur is aan die van olijfolie en hennepzaadolie. Doordat de biobeschikbaarheid sterk wordt verbeterd is de medicinale werking van een cannabisextract op basis van de BioACTIVE+ Formule ook vele malen beter.

De BioACTIVE+ Formule bestaat uit 100% biologische en zeer zuivere ingrediënten van de hoogste kwaliteit. Doordat de formule een grote sygernetische waarde heeft kunnen medicinale gebruikers veel baat hebben bij een extract op basis van de BioACTIVE+ Formule.

Alle voordelen op een rijtje:

– Hoge biologische beschikbaarheid
– Lost goed op in water
– Grote stabiliteit
– Betere smaak (voor kinderen)
– Langere houdbaarheid door natuurlijke conservering
– 100% natuurlijke ingrediënten
– Universele toepassingsmogelijkheden (dermaal, oraal, verdampen, nebulizen)
– Unieke en krachtige combinatie van natuurlijke terpenen.

Hoe werkt het?
Cannabinoïden zijn lipofiel (binden aan vet) waardoor ze slecht oplosbaar zijn in water. De meeste lipofiele stoffen hebben een slechte biobeschikbaarheid waardoor er meestal een hogere dosering nodig is. Bloed bestaat grotendeels uit water, voordat de cannabinoïden de bloedsomloop kunnen bereiken moeten ze worden gebonden aan een lipoproteïne die ervoor zorgt dat de cannabinoïden oplosbaar worden in water en dus ook in bloed. De BioACTIVE+ Formule bind de cannabinoïden op nano-niveau en functioneert daarbij als transporter. Dit resulteert in een hogere biobeschikbaarheid bij een lagere dosering!

Doordat de BioACTIVE+ Formule ervoor zorgt dat de cannabinoïden goed oplossen in water zijn de toepassingsmogelijkheden ook vele malen groter. Zo kunnen bijvoorbeeld enkele druppels worden toegevoegd aan elk gewenst drankje (bijvoorbeeld thee).

Terpenen
Terpenen zijn vluchtige smaak en geurstoffen van een plant. Tijdens het extraheren gaan de meeste terpenen verloren en dat is jammer want de terpenen hebben een belangrijke waarde en werken in synergie met de cannabinoïden. De BioACTIVE+ Formule bevat alle terpenen die van nature in de cannabisplant het meest voorkomen, met een extra hoge dosering van de 5 belangrijkste terpenen; Mycrene, Linalool, Caryophyllene, Limoneen en Pineen. Deze 5 terpenen zijn in een sterke combinatie aanwezig in de BioACTIVE+ Formule zoals het van nature aanwezig hoort te zijn!

Myrcene
Myrceen is het meest voorkomende terpeen in cannabis, maar is vrijwel niet aanwezig in vezelhennep. Myrceen is een krachtige pijnstiller, ontstekingsremmer en antibioticum. Het blokkeert de werking van cytochroom P450 enzymen in de lever en remt de ontwikkeling van mutagene kankerverwekkende stoffen. Het heeft ook een ontspannende, rustgevende, krampwerende en kalmerend effect. Doordat Mycrene de cytochroom P450 enzymen blokkeert, versterkt het de medicinale werking van cannabinoïden.

Caryophyllene
Caryophylleen is naast Cannabis ook te vinden in verschillende kruiden en specerijen, met name zwarte peper, wat bijdraagt aan de pittige smaak. Het is een lokale pijnstiller en ontstekingsremmer en één van de werkzame bestanddelen in kruidnagel. Het is een efficiënte remedie om kiespijn te verlichten. Deze terpeen is erg bijzonder en een zeer waardevolle toevoeging aan de BioACTIVE+ Formule omdat het selectief de cannabinoïde 2 (CB2) receptoren kan activeren terwijl het geen cannabinoïde is.

Limoneen
Limoneen is een onderdeel van citrusvruchten en vele andere soorten planten. Het is de voornaamste aromacomponent in sinaasappels. Limoneen versterkt het immuunsysteem, heeft een anti-depressieve werking en is antimutageen.

Pineen
Pineen komt veel voor in dennen naalden. Al in de kleinste hoeveelheden werkt de stof luchtweg verwijdend en heeft het ontstekingsremmende, antibacteriële en antibiotische eigenschappen. Verder heeft pineen een algemeen opwekkende en verfrissende werking. Deze stof zou ook de mentale concentratie en de cerebrale bloedcirculatie bevorderen. Als we in een dennenbos wandelen, ervaren we allemaal de verfrissende werking van pinenen. De luchtwegen worden als het ware geopend. We gaan er dieper en beter door ademhalen.

Linalool
Linalool wordt momenteel door de wetenschap onderzocht voor de behandeling van diverse soorten kanker. Het heeft een krachtige kalmerende werking en verminderd angstgevoelens en stress. Daarnaast heeft Linalool een pijnstillende en anti-epileptische werking en bevordert het een rustige slaap.