Mediwiet

Het gebruik van mediwiet voor de bestrijding van medische klachten

Mediwiet heeft een andere werking dan reguliere wiet en kan daarom goed worden toegepast om klachten van medische aard mee te bestrijden. De nadruk ligt bij mediwiet niet zozeer op de hallucinerende effecten als wel op de verdovende effecten. Met medicinale wiet kan pijn dus effectief worden bestreden.

Werking van de mediwiet

In mediwiet ligt de nadruk op verschillende werkzame bestanddelen, maar niet zozeer op het ‘high’ gevoel dat je overhoudt aan reguliere wiet. In feite is een belangrijk bestanddeel van de mediwiet de CBD, die de hallucinerende effecten van de THC vermindert en tegelijkertijd de medicinale werking ervan versterkt. Dit bestanddeel, de CBD, dat in de mediwiet voorkomt, heeft aantoonbaar positieve effecten op bijvoorbeeld de afremming van de groei van kankercellen. Bovendien werkt het sterk pijnverlichtend. Daardoor zien we vaak dat inderdaad kankerpatiënten gebaat zijn bij de behandeling met mediwiet. Let wel, het gaat hier om de behandeling van symptomen, aangezien mediwiet een genezende en een symptoomverlichtende werking heeft. Ook voor andere ziektes dan kanker wordt de mediwiet geregeld ingezet, en we zien ook dat mensen met langdurige pijn of tics de mediwiet gebruiken. Meditwiet heeft als bijwerkingen namelijk onder meer dat het pijnverlichtend werkt, dat het de vaten verwijdt en daarmee de bloedsomloop stimuleert, dat het de kans op aderverstopping vermindert, dat het spasmes en verkramping vermindert, de zenuwen beschermt, de botgroei stimuleert en de bacteriegroei vertraagt, het de bloedsuikerniveaus vermindert alsook een gevoel van misselijkheid en de neiging tot overgeven, dat het angstverminderend werkt en psoriasis behandelt.

Canshaman en mediwiet

De site van Canshaman geeft een uitleg van de verschillende werkingen van mediwiet, en de toepasbaarheid ervan in verschillende situaties. Het geeft een overzicht van de geschiedenis van het gebruik van wiet en een overzicht van de medicinale toepassingen van mediwiet. Overigens geeft het ook tips voor het zelf kweken van de mediwiet en is het een platform waar gebruikers elkaar kunnen treffen. Voor al je vragen die je hebt over mediwiet kun je terecht bij Canshaman.