Het gebruik van medicinale cannabis tegen klachten

Het gebruik van medicinale cannabis tegen klachten

Met medicinale cannabis, ook wel mediwiet genoemd, worden pijnklachten en andere medische klachten bestreden. Het gaat hier om een mogelijk genezende werking, maar vooral de bestrijding van specifieke klachten, waarbij te denken valt aan bijvoorbeeld kankerpatiënten die de medicinale cannabis gebruiken ter pijnverlichting en het tegengaan van de groei van kankercellen. Medicinale cannabis bevat niet exact dezelfde bestanddelen als reguliere cannabis, maar legt juist de nadruk op enkele werkzame stoffen die elkaars positieve eigenschappen versterken. Zo is het hallucinerende effect bij medicinale cannabis in veel mindere mate aanwezig, maar is het pijn verlichtende  effect er juist wel weer versterkt.

Herstel van de onbalans met medicinale cannabis

Met het gebruik van de medicinale cannabis wordt de onbalans in het lichaam hersteld. De wisselwerking van de stoffen in het endo-cannabinoide systeem zoals adrenaline, serotonine en melatonine, dat onder andere de weerstand en de gemoedstoestand van het menselijk lichaam regelt. Door ziekte of andere oorzaken kan dit Endo-Cannabinoide systeem (tijdelijk) uit balans zijn. Met de Phyto-Cannabinoiden uit de medicinale cannabis kan deze onbalans weer aangevuld of op den duur hersteld worden, op een compleet plantaardige manier en met een bijzonder effectieve werking. Het menselijk lichaam lijkt er namelijk wel op gemaakt om de Phyto-Cannabinoide uit medicinale cannabis zo makkelijk te absorberen. Het lichaam gaat na gebruik ervan ook nieuwe verbindingen aan in zichzelf, waardoor het bij wijze van spreken ‘leert’ die onbalans in de toekomst te voorkomen of op tijd zelfstandig aan te vullen.

Wie gebruikt de medicinale cannabis?

Op heel veel verschillende toepassingen zien we dat het gebruik van medicinale cannabis een positieve werking heeft, waarbij ziektes en symptomen daadwerkelijk te genezen of te verlichten blijken met medicinale cannabis. Hierbij valt te denken aan bijvoorbeeld de symptomen die horen bij epilepsie, spasmen of het Gilles de la Tourette syndroom. Ook andere, heel uiteenlopende aandoeningen worden ermee verlicht en zijn dus daadwerkelijk gebaat bij medicinale cannabis. Denk hierbij aan kanker, Alzheimer, de ziekte van Crohn, Asperger, reuma, migraine, staar en borderline, om er maar enkele te noemen. Tot vijfduizend ziektebeelden zijn te genezen of te verlichten met het gebruik van medicinale cannabis.