Over ons

Over ons

Na zelf te maken te hebben gehad met ernstige ziekte, zijn wij in aanraking gekomen met medicinale cannabis. In combinatie met een aantal inzichten en levenservaringen hebben wij ervaren dat, door de link tussen cannabis & bewustzijn te leggen, we hierin mogelijkheden openden om het lichaam en de geest weer in balans te brengen.

De link tussen shamanisme en cannabis komt voort uit de relatie tussen de cannabisplant en geestelijke & lichamelijke ontplooiing. In die zin betekent het dat je met gebruik van de cannabisplant je eigen lichaam & bewustzijn gaat verkennen en hierin jezelf confronteert met alles wat je in je wezen vasthoudt en ervaart.

De cannabisplant kan je als het ware beschouwen als een brug tussen het spirituele en het wetenschappelijke. Aan de ene kant is wetenschappelijk onderbouwd hoe de werkzame stoffen genezing in het fysieke lichaam teweeg kunnen brengen, aan de andere kant opent het binnen het persoonlijk bewustzijn bepaalde deuren die kunnen bijdragen aan mentale genezing. Hygiëne voor het lichaam, Psygiëne voor de geest.

Door de twee werelden te combineren maak je optimaal gebruik van de plant als hulpmiddel bij het genezen van het lichaam en de geest.

Canshaman of Cannabis Shamanisme is een principe, een gedachte als het ware. Dit principe omvat de levensovertuiging dat elk mens het recht heeft zichzelf te genezen met de middelen die de natuur, onze aarde of god ons daarvoor gegeven heeft. Artikel 1 van onze grondwet stelt het volgende:

  • Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook, is niet toegestaan.

Het Cannabis Shamanisme of Canshaman gaat uit van onderstaand principe c.q. levensovertuiging:

  • Noem mij mens. Ik heb een endo-cannabinoïde systeem in mijn lichaam zitten. Dit is mij gegeven door de natuur, het universum, door God. Ik als mens kies ervoor gebruik te maken van dit natuurlijke systeem om mijn welzijn en gezondheid te bevorderen door middel van cannabis en de phyto-cannabinoïden die deze bevat. Er zijn mensen die de overtuiging hebben dat zij het recht of de plicht hebben mij tegen te houden terug te keren naar mijn natuurlijke staat van zijn.  Als intelligent, vredelievend en vrijdenkend mens, begrijp ik dat geen ander mens het recht heeft mij te voorkomen terug te keren naar mijn natuurlijke staat van zijn. Ik als mens prefereer cannabisgebruik voor medicinale en spirituele doeleinden. Het is geheel natuurlijk, niet schadelijk voor mijn lichaam en er is in de geschiedenis van het gebruik nog nooit iemand aan overleden. Ik als mens houd van cannabis en deze plant is mij gegeven, geen wet of mening zal ooit mijn natuurlijke staat van zijn kunnen veranderen of mij kunnen verbieden deze plant te gebruiken.

Dus over de vraag wie zijn wij ? Om het kort en krachtig te verwoorden, wij zijn u. Ieder mens heeft het recht zich te genezen met de middelen die de natuur ons daarin voorziet, aangezien cannabis zulke dusdanige geneeskrachtige eigenschappen bevat en daarmee de mogelijkheid opent het lichaam terug te laten keren in een natuurlijke staat van zijn, zowel fysiek als mentaal is openheid over deze informatie erg belangrijk.

Heeft u behoefte aan persoonlijke begeleiding en informatie omtrent het medicinaal gebruik van cannabis, dan kunt u via contact een bericht naar ons sturen zodat er een afspraak ingepland kan worden.

Voelt u behoefte om deel te nemen aan het Cannabis Shamanisme ? Dat kan, er bestaat een Canshaman Community waarin mensen die op welke manier dan ook betrokken willen zijn bij het verspreiden en kenbaar maken van deze informatie, samenkomen om hiermee een platform te creëren van openheid, duidelijkheid en vooral eerlijkheid.

Voor meer informatie of inschrijven bij de Canshaman Community kunt u altijd een mail sturen of ons forum bezoeken voor meer informatie.

Met vriendelijke groet,

Canshaman