Cannabis olie

Wat is cannabis olie ?

 

Cannabis olie is een olie die word gewonnen uit de harsen die de bloemtoppen van de vrouwelijke plant produceren. Door deze harsen te extraheren met alcohol en deze vervolgens uit te dampen, krijg je een dikke stroopachtige substantie die door middel van oraal gebruik toegediend kan worden ten behoeve van verlichting en of genezing van bepaalde ziektebeeld en of klachten.

Het werkt op het zogenoemde Endo-cannabinoïde systeem wat elk zoogdier op de aarde bezit.

cannabisoil

Het menselijk lichaam bevat net als dat van alle andere zoogdieren, vogels, vissen een miljoenen jaren oud endo-cannabinoïde- systeem. Endo betekent lichaamseigen. Endo-cannabinoïden fungeren als signaalgevers en regelen alle belangrijke processen in een levend wezen. Endo-cannabinoïden regelen de productie van hormonen, eiwitten, besturen het immuunsysteem, alle organen, hoe we ons voelen en wat we denken.

Phyto cannabinoïden

Cannabinoïden komen buiten een levend wezen in de natuur alleen voor in de cannabisplant en heten dan phytho cannabinoïden. Phyto betekend plant in het Grieks. Dit verklaart waarom cannabis een medicinale werking heeft, de plantaardige cannabinoïden zijn vrijwel dezelfde stoffen die het menselijk lichaam ook produceert om processen in het lichaam te sturen. Het verklaart ook waarom cannabis zo’n lichaamsvriendelijk product is en zo snel werkt.

Er zijn 2 verschillende typen cannabinoïde receptoren, namelijk de CB1 en CB2.

De CB1 receptor komt vooral voor in het centrale zenuwstelsel.  Receptoren van dit type zijn met name verantwoordelijk voor de pijn bestrijding/verlichting en het anti misselijkheids effect, ook oefenen ze werking uit op het geheugen en de motoriek.

De CB2 receptor komt vooral voor in de cellen van het immuunsysteem (vooral de milt) en is zodoende waarschijnlijk verantwoordelijk voor immunologische effecten van cannabinoïden. Cannabinoïden werkt op beide typen receptoren.

CBD en het lichaam

Mag u interesse hebben in de cannabisolie, neemt u dan via de mail even contact met ons op, wij hebben via de Canshaman Community de mogelijkheid u hiermee kennis te laten maken om zelf de geneeskrachtige eigenschappen ervan te ervaren.

Ter informatie

Gaat u de cannabis olie gebruiken in samenwerking met eventuele opiaten of pijnstillers, neem dan altijd de olie in op een moment dat de medicatie het minst actief is in uw lichaam. Dit namelijk omdat de cannabis olie een synergie heeft met opiaten en daardoor de werking van opiaten kan versterken met een factor van 6 tot 10 maal. Mag het zo zijn dat u na het gebruik van de olie verminderde behoefte heeft aan reguliere pijnstillers, is het te overwegen de reguliere pijnmedicatie/opiaten af te gaan bouwen, doe dit op een manier waar u zelf een prettig gevoel bij heeft en raadzaam is dit in overleg te doen met uw huisarts en/of specialist.

Hieronder een link naar een website (engels) die stap voor stap uitlegt hoe je zelf de cannabis olie kunt maken.

Klik