Interviews & Ervaringen

Hieronder vind u ervaringen van mensen die in aanraking zijn gekomen met medicinale cannabis en cannabisolie en hoe hun ervaring ermee is gedurende het gebruik de eerste periode.

Het geeft een beeld weer van wat cannabis teweeg kan brengen.

Saskia, een vrouw met paniekstoornis stuurde ons een tijdje geleden deze email.

 

Dag Canshaman

Ik heb al ongeveer 16 jaar last van een paniekstoornis. Vroeger was ik de hele dag panisch en heb ik SSRI”s gebruikt en kalmeringsmiddelen. Na 10 jaar is het geleidelijk aan wat wegge-ebt.

Ik gebruik nu nog lexapro maar heb veel spanningsklachten en pijn, als ik geen antidepressiva gebruik heb ik last van angst en ben nogal gevoelig waardoor ik makkelijk overprikkeld raak. ik kan soms na een actieve dag helemaal overspannen thuis komen.

Vroeger heb ik wel eens cannabis gebruikt maar werd daar vaak angstig van.

Is cannabis dan wel geschikt voor mij en ligt dat dan bv aan de toedieningsvorm?

Na een persoonlijk bezoek aan Saskia, en het uitleggen van wat cannabis kan doen mits op een bewuste manier gebruikt, is Saskia begonnen met het gebruiken van Cannabisolie. Onderstaand is het verhaal van Saskia na een tijdje de olie te hebben gebruikt op een bewuste manier om balans te brengen, zowel fysiek als mentaal.

Hallo Canshaman,

Ik heb tot nu toe heel veel baat bij de olie in die zin dat er hele diepe spanning voelbaar wordt in mijn lijf die zich in jaren heeft opgebouwd en ik niet zelf kon oplossen dmv fysiotherapie, zwemmen, reguliere medicijnen en wat ik allemaal niet meer heb geprobeerd aan alternatieve therapieën. Het ging alleen maar steeds vaster zitten.

Door de olie voelde ik ook de angst die er aan ten grondslag lag en voelde ik hoe ik op kwetsingen energetisch reageerde in het verleden, door als het ware in elkaar te krimpen en me terug te trekken. Het voelen van de angst was dragelijk en ik heb de indruk dat door de spanning die los komt je lichaam ook steeds meer ontspant en er ruimte komt voor een andere beleving van jezelf. Ik werd eigenlijk steeds opgejaagd en voortdurend op zoek naar oplossingen om van je ongemak af te komen. Door de olie wordt een vicieuze cirkel doorbroken en ervaar ik meer mijn lichaam als een begrenzing in plaats van dat er voortdurend een aanslag op me gepleegd wordt. Dit geeft meer zelfvertrouwen en een gezondere zelf beleving. De olie legde mijn hersenactiviteit wat lam waardoor het rustig werd in mijn hoofd en niet steeds impulsen door elkaar sprongen.

Ik heb ook wel ervaren dat ik als het ware keek naar mijn eigen hersenactiviteit en dat ik ervoer hoe alles steeds weer een reactie in je hersenen triggert.

Het werkt uiteindelijk ook door in relaties naar anderen, als je meer teruggetrokken bent krijg je andere reacties dan als je opener bent en ontspannender.  Ik kon bv soms moeilijk een verbinding ervaren met mensen of het was alsof er iets tussen zat. Dat was mijn eigen spanning/ weerstand waardoor je ook het contact niet ervaart waar je eigenlijk zo’n behoefte aan hebt. Het voelt alsof ik nu meer mezelf ben, dichter bij mezelf en mezelf als meer heel ervaar. Ik krijg meer positieve reacties van mensen. Ieder dag ervaar ik ook steeds weer andere dingen.

 Al met al verbetert het heel veel de kwaliteit van mijn leven en ik slaap ook goed erop.

Met vriendelijke groet,

Saskia

 

Mag u behoefte hebben aan persoonlijke begeleiding & informatie bij het gebruik van medicinale cannabis, bestaat de mogelijkheid dat we persoonlijk bij u op bezoek komen.

Via onderstaande link kunt u ons een bericht sturen om een afspraak te maken.

Contact