Informatie toepassing cannabis

De volgende methodes zijn tot nu toe bekend om medicinaal de geneeskrachtige eigenschappen van de cannabisplant toe te passen:

  • Roken
  • Verdampen
  • Cannabisthee
  • Cannabis eetwaar
  • Verdunde olie
  • Cannabiscapsules
  • Pure olie
  • Zalf

Van elke van de toepassingen zullen we hier een korte omschrijving geven van het effect wat het teweeg brengt, en de medicinale waarde vergeleken met de andere manieren.

Roken

jointje

Roken, met het roken van cannabis komen er werkzame stoffen vrij die worden geïnhaleerd waarna er door de longen de werkzame stoffen worden opgenomen, het effect is vrij snel merkbaar (3-7 minuten) en het is goed te doseren doordat het effect vrij snel opkomt. Het roken en daarmee verbranden van plantaardig materiaal zorgt ervoor dat er afvalstoffen mee gaan de longen in die niet de gezondheid bevorderen, daarnaast adem je ongeveer 80% van de werkzame stoffen weer uit. Uit onderzoek is inmiddels gebleken dat mensen die cannabis roken minder kans hebben op longkanker dan mensen die helemaal niet roken.

Verdampen

evert de verdamper

Verdampen, verdampen houd in door middel van warme lucht de werkzame harsen van de bloemtoppen de sublimeren (van vast naar gasvormig), hierbij verbrand je dus geen plantaardig materiaal en krijg je alleen de werkzame stoffen in de vorm van damp (denk aan waterdamp) binnen. Door deze manier van medicinaal gebruik heb je een heel zuivere toediening van de werkzame stoffen en daarbij krijg je geen verbrand plantaardig materiaal binnen. Deze methode is zeer geschikt voor mensen die last hebben van astma, eetproblemen en slaapproblemen. Ook hierbij komt het effect snel opzetten en is daardoor goed te doseren. Het is een schonere en meer medicinale methode van gebruik dan roken, en wij adviseren dit dan ook boven het gebruik van het roken van cannabis. Zelf maken wij al jaren dankbaar gebruik van de Verdamper van Evert.

Wij bieden tevens de mogelijkheid aan deze vorm van gebruik onder begeleiding te ervaren, mag u hier interesse in hebben neem dan even contact met ons op via het contactformulier.

Wilt u meer weten over deze methode van gebruik kunt u klikken op onderstaand logo.

de verdamper

Thee zetten

thee2

Cannabisthee, door thee te trekken van de bloemen van de cannabisplant komen de werkzame stoffen in het theewater te zitten en kunt u dit opdrinken, op deze manier worden via de maag de werkzame stoffen opgenomen, hierin is vaak wat meer materiaal nodig omdat de lever bepaalde werkzame stoffen eruit filtert. Deze methode is oa erg prettig voor mensen met slaapproblemen.

Eetwaar

spacecake.178

Cannabiseetwaar, door bijvoorbeeld boter te maken waarin de werkzame stoffen zitten kunt u een heel scala aan eetwaar maken waarin de werkzame stoffen verwerkt zitten, vooral voor mensen met chronische pijnklachten is dit een mooi alternatief, hierin geld hetzelfde als bij de thee er zal wat meer materiaal nodig zijn dan bij roken en/of verdampen in verband met het filterend vermogen van de lever.

Verdunde olie

71000023

Verdunde olie, verdunde olie wil zeggen een oplossing van cannabisolie en een andere plantaardige olie, doordat pure cannabisolie erg dik en stroperig is, is het lastig doseren en door deze olie te vermengen met bijvoorbeeld olijfolie, zonnebloemolie of hennepzaadolie ontstaat een goed doseerbare suspensie. Deze olie kan dan worden toegediend door te druppelen onder de tong. Met deze methode worden de werkzame stoffen opgenomen via het mondslijmvlies en komen zo goed als alle werkzame stoffen efficiënt in de bloedsomloop. Deze methode geniet onze voorkeur omdat het lichaam op deze manier optimaal gebruik kan maken van de werkzame stoffen en er geen afvalstoffen in het lichaam afzetten zoals bij roken, deze methode van gebruik is al succesvol ingezet bij meerdere ziektebeelden en/of symptomen, vaak met succes.

Capsules

cannacaps

Cannabis capsules houd in dat een cellulose capsule gevuld word met droog materiaal, verdunde olie of pure olie. Op deze manier kan je meerdere sterktes maken die in de vorm van een capsule of “pil” worden ingenomen.Door één of meerdere van deze capsules dagelijks in te nemen krijgt een persoon op deze manier op een gedegen, controleerbare manier de werkzame stoffen in het lichaam.

Pure olie

cannabisoil

Pure olie houd in het product wat overblijft als alle oplosstoffen uit de olie zijn verdampt, het resultaat is een dikke stroopachtige substantie met alleen de werkzame stoffen, deze kan oraal ingenomen worden dmv een rijstkorrel grootte olie tussen de tanden en de wang te plaatsen of via een capsule. Ook word deze olie vermengd in combinatie met andere oliën om hiermee een zalf te maken die erg goed werkt tegen huidklachten.

Zalf

zalf

Cannabiszalf is een combinatie van verschillende oliën, (bijvoorbeeld: kokosolie, bijenwas, hennepzaadolie) door deze oliën te mengen ontstaat een zalf die zacht en verlichtend is voor de huid bij allerlei huidproblemen zoals eczeem, psoriasis, droge huid en wondheling.

 

Vers Cannabisblad door de sap pers

raw-cannabis-juice

Het is mogelijk de verse bladeren en evt kleine bloemen van de cannabisplant door een sap pers te halen, hierdoor krijg je drinkbaar sap van het blad en bloem. Als dit even gezeefd word om de grove vezels eruit te halen is het zo te drinken of te mengen met een ander sap.

Op deze manier krijg je veel werkzame stoffen binnen zonder dat het psychoactief is, omdat de werkzame stoffen nog in het “zuur” stadium verkeren.

Op deze manier kan je veel grotere hoeveelheden werkzame stoffen binnen krijgen zonder dat dit op het psyche inwerkt. Als u op het plaatje rechts klikt word u verwezen naar een korte documentaire over het persen van verse Cannabis.

Hieronder vind u een instructie video waarin op een simpele manier het juicen en bewaren van het sap word uitgelegd.