Kweektips & Voeding

Kweektips & Voeding

Qua voeding kunnen we aanraden om te gaan voor biologisch organisch kweken. Dit omdat hiermee de plant en het eindproduct de beste mogelijkheid krijgt om volledig tot zijn recht te komen.

Het product wat wij graag gebruiken is de “Complete Kit” van Active Earth, dit is een hoogwaardige mix van biologisch organische voedingsstoffen in een verhouding die ideaal is bij het opkweken van uw medicinale cannabisplanten. Deze mengt u door de aarde heen om zo alle benodigde voedingsstoffen en mineralen beschikbaar te stellen voor uw planten.

Door op het logo te klikken, komt u uit op de website van Active Earth.

Hieronder staan een aantal producten beschreven uit het pakket om de aarde & het bodemleven zo dusdanig in evenwicht te brengen dat in principe de plant alleen nog maar water nodig heeft vanaf het moment dat het vermengd is en geactiveerd word in de aarde, en er één keer per week of per 2 weken een “theetje” van bacteriën word meegegeven om het bodemleven zo optimaal mogelijk te laten floreren.

  • Active Start
  • Active Network (mycorrhiza)
  • Active Balance (bacterie thee)

Deze producten helpen de planten in hun gehele cyclus en zorgen ervoor dat de Earth Base van Active Earth optimaal tot ze recht komt, bij elk van de producten staat erbij wat het kan doen voor de dames, dit pakket is zo samengesteld dat het een product is, compleet voor 5 planten.

Via onderstaande link word je doorverwezen naar dit pakket, mag je meer info willen over de inhoud, neem dan even contact op.

Er zijn natuurlijk meerdere goede voedingslijnen op de markt, waar ook soortgelijke resultaten mee behaald kunnen worden en als er vanuit gevoel hier eerder voor word gekozen is dit natuurlijk ook prima, te denken aan voedingslijnen zoals:

  • Plagron
  • B.a.c.
  • Atami
  • Canna

Voordeel van Active Earth is dat er geen tijd en aandacht gaat zitten in het bijhouden van de E.C. waardes van het water en de aarde. De bodem word als het ware voorzien van alles wat er nodig is, en gaat vervolgens zelf een symbiose aan met de plant om deze te voorzien in alles wat ze nodig heeft.

Hieronder volgen een aantal kweektips.

Selecteren man/vrouw

De cannabisplant waar we de werkzame stoffen op vinden is de vrouwelijke vorm. Als je gaat werken met regulier zaad(zowel mannelijke als vrouwelijk) dan is het selecteren van de dames af en toe een beetje lastig, vooral als je geen kennis hebt over waar en hoe je kan zien of het een mannelijke of vrouwelijke plant is.

Vandaar dat we hieronder een aantal plaatjes hebben staan waarin duidelijk naar voren komt hoe je het verschil kan zien tussen de mannelijke en vrouwelijke planten. Meestal zijn deze kenmerken te zien na de 7e of 8e internode in de oksel. (vertakking van de hoofdstam met zijtakken) en op dit moment kunt u de mannetjes verwijderen mits gewenst. Als u op het plaatje klikt krijgt u een grotere variant te zien waar het nog iets duidelijker de verschillen naar voren komen.

manvrouw cannabis

Cannabis female&malecannabis-man-vrouw

Tekorten en overvloed aan bemestingselementen

Onderstaande foto geeft een beeld weer van de tekorten en/of overvloeden aan bemestingselementen, hiermee kunt u aan de plant aflezen of ze teveel of te weinig van bepaalde stoffen hebben om zo nodig hier sturing in te geven.

Gaat u kweken met o.a. Complete Organics van Bio-Grow, zult u waarschijnlijk weinig tot geen tekorten in de plant terugzien, omdat u de aarde zo dusdanig voorbereid hebt dat de plant precies hetgeen kan pakken wat ze nodig heeft om tot een gezonde bloei te komen.

tekorten

Wanneer oogsten ?

De vraag wanneer uw cannabisplanten klaar zijn en deze dus de maximale potentie hebben om uw te helpen met uw klachten is te zien op onderstaande foto. Hier kunt u duidelijk waarnemen wanneer de planten qua werkzame stoffen het meest efficiënt zijn om te oogsten.

oogstmoment

waneer oogsten