Ontkiemen

In dit gedeelte gaan we je uitleggen hoe je makkelijk en met huis, tuin en keuken spullen makkelijk en met een groot slagingspercentage je zaden kan laten ontkiemen

Het ontkiemen van de zaadjes.

Hier zijn meerdere methodes en manier voor, de methode die hier besproken word is makkelijk thuis uit te voeren zonder al teveel poespas, en werkt bijna altijd.

Inwateren:

U pakt een glas, fles, bakje of iets waarin u een klein laagje water kan zetten. Hierin legt u de zaadjes, deze zullen in eerste instantie drijven en de kiemkrachtige zaden zullen na een halve tot anderhalve dag gezonken zijn. Zorg ervoor dat je elke ochtend het water ververst.

Op gegeven moment zullen de zaadjes ontkiemen en ziet u dan een klein wit puntje verschijnen.

ontkiem

 

Op dit moment kunt u de zaadjes in de aarde doen. Tip: pak een chinees eetbakje, doe hierin een laagje aarde en plant daar de zaadjes op ongeveer 1  cm diep in, zet nu het eetbakje met de doorzichtige deksel los erop in de vensterbank op een niet al te lichte en/of warme plek. Ook kunt u de zaden in een pot met aarde doen, zorg er dan voor dat er een stukje doorzichtig huishoudfolie over de bovenkant van de pot gespannen word, zodat de luchtvochtigheid lekker hoog blijft.

U zult nu binnen een aantal dagen mooi ontkiemde plantjes hebben.

ontkiemt zaadje

 

Mag het toch nog niet helemaal duidelijk zijn, vind u hieronder een informatief filmpje over het ontkiemen van cannabis zaden: